Jak anulować zaproszenie na facebooku?

Publikacja: on 14 października, 2021 0 2242Wyświetlenia

Jak anulować wysłane przeze mnie zaproszenie do znajomych?

Pierwszym krokiem jest zalogowanie się na swoje konto za pomocą loginu oraz hasła. Po zalogowaniu zostaniemy automatycznie przekierowani na stronę główną, czyli tzw. tablicę. To na niej wyświetlane są najnowsze aktywności osób z grona znajomych.

Teraz musimy w górnym polu wyszukiwania wpisać imię i nazwisko osoby, której wysłaliśmy zaproszenie. Gdy odnajdziemy tę osobę, wchodzimy na jej profil. Pod zdjęciem profilowym znajdziemy szary baner z napisem anuluj zaproszenie do grona znajomych. Po naciśnięciu go, zamieni się on w baner z napisem dodaj do znajomych. Zaproszenie zostało właśnie anulowane. Dzięki temu prostemu sposobowi niechciana osoba nie dołączy do naszego grona znajomych i nie będzie mieć możliwości przeglądania udostępnianych przez nas postów. 

Co jednak w sytuacji, kiedy wyślemy zaproszenie zupełnie nieświadomie? Będąc na stronie głównej facebooka, po lewej stronie widnieje zakładka znajomi, w którą należy wejść. Po kliknięciu na zakładkę zaproszenia do grona znajomych, a następnie klikając na pokaż wysłane zaproszenia, wyświetli się lista wysłanych przez nas zaproszeń, które nie zostały jeszcze potwierdzone. Możemy je od razu anulować.

Jak usunąć osobę z grona znajomych?

Jeżeli istnieje osoba, która z jakichś względów nie powinna znajdować się naszym gronie znajomych, możemy w dowolnym momencie ją z niego usunąć. W celu usunięcia kogoś z grona znajomych musimy wyszukać profil tej osoby w wyszukiwarce. Gdy znajdziemy się na jej profilu, pod zdjęciem profilowym tej osoby należy kliknąć na baner znajomi. Oznacza on, że ta osoba jest w naszym gronie znajomych. Gdy klikniemy na ten baner, wyświetli się lista z możliwymi krokami do wykonania. Chcąc usunąć znajomego, klikamy usuń osobę z grona znajomych. W efekcie osoba zostanie usunięta z naszego grona znajomych i nie zostanie o tym powiadomiona. Jeśli zmienimy zdanie, w dowolnym momencie możemy ponownie zaprosić tę osobę do znajomych. Po zaakceptowaniu przez nią zaproszenia ponownie pojawi się w gronie naszych odbiorców. 

Facebook to najpopularniejszy serwis społecznościowy, z którego korzystają użytkownicy na całym świecie. Wszystkie znane przez nas osoby jesteśmy w stanie posiadać w jednym miejscu, którym jest tzw. grono znajomych. Jeżeli ktoś się w nim znajduje, mamy możliwość oglądania i komentowania zdjęć oraz przeglądania udostępnianych przez tę osobę treści. Zaproszenie do grona znajomych możemy wysłać dowolnej osobie, która może je zaakceptować lub odrzucić. Co w sytuacji, kiedy serfując po facebooku, wyślemy zaproszenie nie tej osobie co powinniśmy? Albo co gorsza, jeśli zaproszenie wyślemy zupełnie przypadkiem, wertując po profilu osoby, której nie znamy? Na szczęście, zaproszenie do znajomych można anulować w bardzo prosty sposób, który został przedstawiony poniżej.

Jak anulować wysłane przeze mnie zaproszenie do znajomych?

Pierwszym krokiem jest zalogowanie się na swoje konto za pomocą loginu oraz hasła. Po zalogowaniu zostaniemy automatycznie przekierowani na stronę główną, czyli tzw. tablicę. To na niej wyświetlane są najnowsze aktywności osób z grona znajomych.

Teraz musimy w górnym polu wyszukiwania wpisać imię i nazwisko osoby, której wysłaliśmy zaproszenie. Gdy odnajdziemy tę osobę, wchodzimy na jej profil. Pod zdjęciem profilowym znajdziemy szary baner z napisem anuluj zaproszenie do grona znajomych. Po naciśnięciu go, zamieni się on w baner z napisem dodaj do znajomych. Zaproszenie zostało właśnie anulowane. Dzięki temu prostemu sposobowi niechciana osoba nie dołączy do naszego grona znajomych i nie będzie mieć możliwości przeglądania udostępnianych przez nas postów. 

Co jednak w sytuacji, kiedy wyślemy zaproszenie zupełnie nieświadomie? Będąc na stronie głównej facebooka, po lewej stronie widnieje zakładka znajomi, w którą należy wejść. Po kliknięciu na zakładkę zaproszenia do grona znajomych, a następnie klikając na pokaż wysłane zaproszenia, wyświetli się lista wysłanych przez nas zaproszeń, które nie zostały jeszcze potwierdzone. Możemy je od razu anulować.

Jak usunąć osobę z grona znajomych?

Jeżeli istnieje osoba, która z jakichś względów nie powinna znajdować się naszym gronie znajomych, możemy w dowolnym momencie ją z niego usunąć. W celu usunięcia kogoś z grona znajomych musimy wyszukać profil tej osoby w wyszukiwarce. Gdy znajdziemy się na jej profilu, pod zdjęciem profilowym tej osoby należy kliknąć na baner znajomi. Oznacza on, że ta osoba jest w naszym gronie znajomych. Gdy klikniemy na ten baner, wyświetli się lista z możliwymi krokami do wykonania. Chcąc usunąć znajomego, klikamy usuń osobę z grona znajomych. W efekcie osoba zostanie usunięta z naszego grona znajomych i nie zostanie o tym powiadomiona. Jeśli zmienimy zdanie, w dowolnym momencie możemy ponownie zaprosić tę osobę do znajomych. Po zaakceptowaniu przez nią zaproszenia ponownie pojawi się w gronie naszych odbiorców.